WWIOT lanceert SPIN: dé internet of things besturingsunit

Intelligent watermanagement met SPIN

WWIOT, ontwikkelaar en producent van slimme IOT-oplossingen in watermanagement, heeft de intelligente besturingsunit SPIN ontwikkeld. “Internet verandert alles, ook de wereld van het afvalwater,” vertelt salesmanager Johnny Smits bij de lancering van het slimme kastje. “SPIN biedt volledig grip op uw stelsel én uw budget.”

Speelveld

front-spin

In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw werd ruim 90% van het landelijk buitengebied in Nederland aangesloten op drukriolering. Elk perceel in het buitengebied kreeg een pompinstallatie voor de afvoer van afvalwater. Het gaat daarbij om zo’n 125.000 rioolgemalen naast de 45.000 installaties in stedelijke gebieden. “Deze installaties zijn veelal voorzien van klassieke relaistechniek met aansluiting op een telemetriesysteem dat monitoring op afstand mogelijk maakt,” legt Smits uit. “Deze systemen functioneren doorgaans prima, maar hebben het grote nadeel dat de verbindingskosten via vaste lijnen, gsm of gprs, relatief hoog zijn. Met SPIN is dat verleden tijd.”

Ontwikkelingen

Tegen de achtergrond van recente ontwikkelingen als het LoRa-netwerk van KPN, dat technische installaties tegen zeer lage kosten verbindt via internet, onderzochten de ontwikkelaars van WWIOT de haalbaarheid van een nieuwe besturingskast die niet alleen kan worden gekoppeld aan bestaande netwerken, maar ook aan het nieuwe LoRa-netwerk. SPIN, Systeem Programmeerbaar in Netwerk, is een veelzijdige, volledig vrij configureerbare besturingseenheid, zeer gunstig geprijsd, onderhoudsarm en geschikt voor alle typen hardware en telemetrie. Diverse uitbreidingsmodules maken het mogelijk de besturingskast in nagenoeg iedere bestaande situatie te integreren.

SPIN is te bestellen, direct bij WWIOT of via dealers. Ga voor bestellingen of meer informatie naar www.wwiot.nl. U kunt ook bellen met een verkoopmedewerker via 06−5161 6791 of een e-mail sturen naar info@wwiot.nl.